Ασπράδια συνταγές

Ασπράδια αυγών μαρέγκα

Ασπράδια αυγών μαρέγκα

Μαρέγκα (meringa στα ιταλικά ή meringue στα γαλλικά), ονομάζεται ο αφρός που σχηματίζουν τα «χτυπημένα» και διογκωμένα ασπράδια αυγών
Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Πρωτεϊνούχα ομελέτα με ασπράδια αυγών

Χτυπάς τα ασπράδια και βάζεις λίγο λευκό πιπέρι. Ρίχνεις στα ασπράδια κόλιανδρο και αλάτι. 5 ασπράδια αυγών ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ. 5 ασπράδια αυγών ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ
Υπέροχο σουφλέ κοτόπουλο!

Υπέροχο σουφλέ κοτόπουλο!

Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια αυγών που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος
Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ κεράσι

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ κεράσι

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και. χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. ΥλικάΥλικά για μεγάλο ταψί φούρνουΓια το παντεσπάνι2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη10 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα3 βανίλιες σκόνημισό φλιτζάνι χυμό λεμονιούΓια την κρέμα2 λίτρα φρέσκο γάλα180 γρ
Κεμπάπ κοτόπουλο !

Κεμπάπ κοτόπουλο !

Χτυπάτε καλά σε μπολάκι τα ασπράδια, τα προσθέτετε στο μείγμα του. 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα. 2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας

Κέικ με τρούφα και γλάσο σοκολάτας

Χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και κρόκους και προσθέτουμε με τη σειρά, τους κρόκους, το λικέρ/σιρόπι, τη βανίλια και το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου, συνεχίζοντας το χτύπημα
Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια

Χτυπάμε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αν είσαστε από αυτούς που στο άκουσμα της λέξης μαγειρίτσα ανατριχιάζουν, εδώ έχουμε τη λύση
Σουφλέ πορτοκάλι

Σουφλέ πορτοκάλι

4 ασπράδια. 120 γραμ. γάλα. 1 κρόκος αυγού. 60 γραμ. ζάχαρη. 1,5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ. 4 ασπράδια. 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι