Γευση στη φυση συνταγές

Ταξίδι στη Δανία – Επίσκεψη στη Lurpak – Μέρος Β’

Ταξίδι στη Δανία – Επίσκεψη στη Lurpak – Μέρος Β’

Η επίσκεψή μου στη Δανία όπου πήγα για να μάθω τα πάντα για το πώς παράγεται το βούτυρο Lurpak και η κρέμα γάλακτος της Arla, ξεκίνησε με το εργοστάσιο που φτιάχνεται το βούτυρο στο Hildesbro, που περιγράφτηκε στο προηγούμενο άρθρο
0 0
Οι νέες τάσεις στη διατροφή

Οι νέες τάσεις στη διατροφή

Όχι στη γλουτένη. Από τη μία οι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που ανακαλύπτουν ότι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη –μοιάζει με επιδημία- και από την άλλοι αυτοί που πιστεύουν ότι κόβοντας τα προϊόντα του σιταριού θα χάσουν βάρος –κάτι που δεν έχει όμως αποδειχτεί- οι οπαδοί της δίαιτας αυτής αυξάνονται συνεχώς
0 0
Χριστουγεννιάτικη Πίτα με Κιμά, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένα Φρούτα

Χριστουγεννιάτικη Πίτα με Κιμά, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένα Φρούτα

Ειδικά επειδή προσωπικά, στη κλασική Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, απολαμβάνω μόνο τη γέμιση. Το ίδιο κάναμε και εδώ, ετοιμάζοντας κατ’ αρχάς ένα μίγμα βάσης που είχε κιμά, πράσο, κρεμμύδι, γλυκό κρασί, σταφίδες, κουκουνάρι, κανέλα και φιστίκι, όλα στοιχεία που δίνουν μια γιορτινή και πληθωρική διάσταση στη γεύση
4 0
Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας με στέβια και  θερμιδική ανάλυση και σχόλια από την «Nutrimed» !.

Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας με στέβια και θερμιδική ανάλυση και σχόλια από την «Nutrimed» !.

Λίγο η ζέστη, λίγο οι ώρες στην παραλία, λίγο η καλοκαιρινή διάθεση… έχουν φέρει έντονα στο προσκήνιο του μυαλού μας το παγωτό, μια αγαπημένη δροσιστική λιχουδιά, της οποίας είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς
4 0
Πως Να Χρησιμοποιησετε το Αλευρι Ζεας + Μαφινς με Σταφιδα

Πως Να Χρησιμοποιησετε το Αλευρι Ζεας + Μαφινς με Σταφιδα

Υπάρχουν αναφορές για το σιτηρό αυτό στη Βίβλο και σε διάφορα αρχαία κείμενα. Τη σήμερον ημέρα καλλιεργείται κυρίως στην Αρμενία, το Μαρόκο, την Ισπανία, στα Καρπάθια ‘Ορη στα σύνορα της Τσεχίας με τη δημοκρατία της Σλοβακίας, την Αλβανία, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία
2 0
Το μέλι και οι ποικιλίες του

Το μέλι και οι ποικιλίες του

Το μέλι είναι ένα φυσικό τρόφιμο, γνωστό από την αρχαιότητα στους ανθρώπους, που η κατανάλωσή του έχει συνδεθεί με πλήθος ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία και τη μακροζωία τους
2 0
Κριθαρότο με Άγρια Ελληνικά Μανιτάρια

Κριθαρότο με Άγρια Ελληνικά Μανιτάρια

τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο που μέσω της εταιρίας του, Fungihellas, προμηθεύει την αφρόκρεμα της υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα, αλλά και ιδιώτες καλοφαγάδες, με μανιτάρια που συλλέγει αυτός και η ομάδα του κάθε εβδομάδα, κάθε εποχή του χρόνου
1 0
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ

Η συνταγή αυτή έχει αυγά αλλά δεν τα καταλαβαίνουμε καθόλου στη γεύση λόγω της βανίλιας. 1) Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία. 2) Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε περιοδικα. 5) Οταν το γάλα ζεσταθεί αρκετά, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στη λεκάνη ανακατεύοντας ταυτόχρονα με ένα σύρμα χειρός. 6) Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν το γάλα αναμειχθεί και ομογενοποιηθεί με τα αυγά και τη ζάχαρη, αδειάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα. 8) Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα πάλι στη λεκάνη. 12) Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί, το βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και κατόπιν το τοποθετούμε στην κατάψυξη
1 0