Γλυκο σε φορμακια συνταγές

Χριστουγεννιατικα....Γλυκο μεζεδάκια!!

Χριστουγεννιατικα....Γλυκο μεζεδάκια!!

Ανοίξτε τα μπισκότα βάλτε ξυλάκια για γλυφιτζουρια ρίξτε λίγη λιωμένη κουβερτούρα να κολλήσουν βουτήξτε τα στην κουβερτούρα και πριν παγώσουν βάλτε τις μπατιονέτες για χεράκια την καρύδα και στολίστε με σμαρτις σε λιγη κουβερτουρα ριξτε το χτωμα για να κανετε το στομα ,αφήστε να παγώσουν και
Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού

Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού

EmailPrintΔεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο… Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα…
Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού

Δροσερό γλυκό ψυγείου με άρωμα λεμονιού

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο… Μια εύκολη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα…
Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτα – ζελέ

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτα – ζελέ

Σε φόρμα μεγάλη ή σε φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα. Αδειάζουμε όλο το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο
Κέικ με ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Κέικ με ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανίλιες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας, το ταχίνι και τα ανακατεύετε
Χαλβάς με Πετιμέζι, Καρύδια και Γλυκό Καρπούζι

Χαλβάς με Πετιμέζι, Καρύδια και Γλυκό Καρπούζι

Εκτός από τον δικό μας τον Ελληνικό χαλβά κατσαρόλας, θα βρούμε χαλβάδες και σε πολλές άλλες χώρες. Το λίγο βούτυρο που έβαλα ήταν αρκετό να δώσει μια πιο πλούσια γεύση και το πετιμέζι, εκτός από την υπέροχη γεύση του είναι ένα προϊόν πολύ πιο υγιεινό από τη ζάχαρη γιατί περιέχει αντιοξειδωτικά, βιταμίνες κλπ
Μπαμπάδες για...σιρόπιασμα

Μπαμπάδες για...σιρόπιασμα

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα και έπειτα τους κρόκους με τα αυγά στο μίξερ στο δυνατό μέχρι να αφρατέψουν και να "ασπρίσουν" (να σπάσει το έντονο κίτρινο χρώμα τους)
Κρέμα καραμελέ, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Κρέμα καραμελέ, από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Σχεδόν κάθε γιορτινό , επίσημο ή ανεπίσημο γεύμα έκλεινε μ’ αυτό , σχεδόν κάθε εστιατόριο το σέρβιρε σαν επιδόρπιο , σχεδόν κάθε νοικοκυρά ήξερε να το φτιάχνει αλλά και να το προσφέρει…Γνωστή εταιρία μάλιστα το καθιέρωσε με τα έτοιμα «προς παρασκευή” φακελάκια με το μίγμα σε σκόνη , το νάυλον φακελάκι και την έτοιμη καραμέλα…Ποιό σπίτι , πείτε μου , δεν είχε τουλάχιστον μια δωδεκάδα από τα περίφημα , ατομικά αλουμίνια φορμάκια και μετά τα “επώνυμα» πλαστικά με το αποσπώμενο κούμπωμα για εύκολο ξεφορμάρισμα…Κι όμως , παρόλη την εκλαϊκευση του γλυκού αυτού…όχι μόνο δεν “ξεθώριασε” η αίγλη του, αλλά το λατρεύουμε , γιατί η ανάλαφρη , καραμελένια γεύση του ήρθε για να μείνει…
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
Brownies με λευκή σοκολάτα

Brownies με λευκή σοκολάτα

Εντάξει, οι αφορμές δεν ήταν και τόσες πολλές, όσες θα ήθελα να πιστεύω. Να τα γεμίσω με κομματάκια σοκολάτας, ή με καραμέλες γάλακτος, να τα ψήσω σε ταψάκι, ή σε ατομικά φορμάκια, να τα ψήσω λίγο παραπάνω για να είναι πιο σταθερά, λίγο σαν κέικ, ή να τα ψήσω λίγο λιγότερο, για να τα φάω με το κουταλάκι
Χριστουγεννιάτικα γλυκά | Συνταγές

Χριστουγεννιάτικα γλυκά | Συνταγές

του γλυκού σόδα. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. του γλυκού κανέλα ή και περισσότερο. σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το πορτοκάλι και τα ξυλάκια κανέλας