Λικέρ μαστίχας συνταγές

Σπιτικο λικέρ μαστιχας! Απλά, τελειο!!!

Σπιτικο λικέρ μαστιχας! Απλά, τελειο!!!

Σταγόνες μαστίχαςΤο βάζουμε σε βάζο και αφήνουμε για 8-10 μέρες καλά κλεισμένο σε σκοτεινό μέρος. Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook 5 γρ Σταγόνες μαστίχας
Λικέρ μαστίχας Χίου

Λικέρ μαστίχας Χίου

Δεν την θέλουμε στο λικέρ μας οπότε μη προσπαθήσετε να τη ξεκολλήσετε. Στη βάση του βάζου μένει όλη η κόλλα της μαστίχας
Λικέρ δάφνη

Λικέρ δάφνη

κόκκινα φρουτένια λικέρ και διαφανή λικέρ μαστίχας και triple sec που θεωρούνταν πολύ. Τα λικέρ είναι κάπως ιδιαίτερο είδος αλκοολούχου ποτού
ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

1 φακελάκι δάκρυα μαστίχας (5 γρ). Για να πετύχει λοιπόν αυτό το λικέρ, χρειάζεται μόνο καθαρό οινόπνευμα 90-95 βαθμών, και όχι κονιάκ ή άλλο ποτό που έχουν μόνο 40 βαθμούς. 1 φακελάκι δάκρυα μαστίχας
Βασιλόπιτα σμύρνης αμυγδάλου υπερπαραγωγή με λικέρ (του Παρλιάρου)

Βασιλόπιτα σμύρνης αμυγδάλου υπερπαραγωγή με λικέρ (του Παρλιάρου)

Η συνταγή είναι Μικρασιατική και Σμυρνέικη και είναι ιδιαίτερη καθώς περιέχει αμύγδαλα, σταχτόνερο, κονιάκ, γαρύφαλλο και λικέρ μαστίχας ή ούζου, με αποτέλεσμα να δίνει μια διαφορετική γεύση του γλυκού από τις κλασικές βασιλόπιτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο
Μους φράουλας

Μους φράουλας

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με το λικέρ της μαστίχας. σούπας λικέρ μαστίχα. Φραουλένια γεύση, έντονο ροζ χρώμα, αέρινη υφή
Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι-μαστίχα και βύσσινο από την Ιωάννα Σταμούλου και το «Sweetly»!

Τούρτα κανταΐφι με παγωτό γιαούρτι-μαστίχα και βύσσινο από την Ιωάννα Σταμούλου και το «Sweetly»!

1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα. Προσθέτετε το λικέρ μαστίχας, το ζαχαρούχο γάλα και την κοπανισμένη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη να φουσκώσει καλά το μείγμα. 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Ραβανί με μαστίχα και καρύδα

Ραβανί με μαστίχα και καρύδα

Κατά το σερβίρισμα, μπορούμε -προαιρετικά- να περιχύσουμε κάθε κομμάτι με λίγο λικέρ μαστίχας και να πασπαλίσουμε με τρίμμα ινδικής καρύδας
Ραβανί αρωματικό χωρίς βούτυρο

Ραβανί αρωματικό χωρίς βούτυρο

ούζο μαστίχας ή λικέρ μαστίχας ή μπράντι. Παραδοσιακά προτιμάται το άρωμα μαστίχας. Χρησιμοποιούμε φυσικό λάδι μαστίχας ή φακελάκια ζάχαρης με άρωμα μαστίχας