Μοσχάρι στο φούρνο συνταγές

Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο

Γιουβέτσι με μοσχαράκι στο φούρνο

μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (σπάλα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30'. Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και αφήνουμε για 10' ακόμα στο φούρνο. 500 γρ μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (σπάλα)
Ράχη από χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα δαμάσκηνου

Ράχη από χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με σάλτσα δαμάσκηνου

Παρόλο που το χοιρινό έχει σαφώς μεγαλύτερο ενδομυϊκό λίπος από το μοσχάρι, οι μπριζόλες της ράχης και το ψαρονέφρι (το φιλέτο του) είναι δύο πολύ ευαίσθητα κομμάτια που στεγνώνουν εύκολα στο ψήσιμο και “απαιτούν τέχνη”