Παντεσπανι σιροπι συνταγές

Παντεσπάνι δίχρωμο

Παντεσπάνι δίχρωμο

Ένα πολύ παλιό γλυκό, που οι γιαγιάδες μας «έβγαζαν» για κέρασμα στις γιορτές. Πρόκειται για μια νοστιμότατη παραλλαγή του κλασικού γλυκού, με πάρα πολύ ωραία γεύση
Παντεσπάνι ρολό κακάο με γλυκό βύσσινο , από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

Παντεσπάνι ρολό κακάο με γλυκό βύσσινο , από την Μπέττυ μας και το «Taste of life by Betty»!

-Ξετυλίγουμε τότε το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινέλο. -Απλώνουμε τότε πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι το 1/3 από την κρέμα κακάο και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί λίγα βύσσινα
Παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι

Παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι

Σου στέλνω μια νοστιμότατη συνταγή για παντεσπάνι σιροπιαστό με λεμόνι που είναι μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Θράκης και συγκεκριμένα της Ορεστιάδας από όπου έχει καταγωγή μια κολλητή μου φίλη που μου έδωσε αυτή τη συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά της και είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για παντεσπάνι που το χρησιμοποιούσε μετά, σαν βάση για να φτιάξει τις τούρτες της
Dobostorta και τα γενέθλιά μου

Dobostorta και τα γενέθλιά μου

Στα παλιά χρόνια, κάπου εκεί γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα, ζούσε στην Ουγγαρία ο Γιόζεφ Ντόμπος μάγειρας, επιχειρηματίας, εραστής του καλού φαγητού, ζαχαροπλάστης και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής