Σιροπι για παντεσπανι με αρωμα πορτοκαλι συνταγές

Νηστίσιμη τούρτα με χαλβά και πορτοκάλι- Vegan halva orange cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Νηστίσιμη τούρτα με χαλβά και πορτοκάλι- Vegan halva orange cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Μπορούμε να προσθέσουμε και ξύσμα από πορτοκάλι για περισσότερο άρωμα, όπως επίσης και κανέλα. Αποφάσισα να αντικαταστήσω το παντεσπάνι με σιμιγδαλένιο χαλβά και να παίξω με μια πολύ δροσερή κρέμα πορτοκαλιού που βασίζεται σε φρέσκο χυμό
Τούρτα με ζαχαρόπαστα από την Luise και το radicio.com!

Τούρτα με ζαχαρόπαστα από την Luise και το radicio.com!

Τέλος τοποθετείτε και τον τελευταίο δίσκο από το παντεσπάνι και σιροπιάζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. Έχουν μια κάποια διαδικασία για να γίνουν και χρειάζονται προετοιμασία, αλλά είναι πολύ ευκολότερες απ” ότι μοιάζουν
ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ SWIRL ROSE

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ SWIRL ROSE

Η ιστορία του κέικ γενεθλίων ή του γλυκού ψωμιού ξεκινά από την Αρχαία Ελλάδα, όπου για να τιμήσουν τη γέννηση της θεάς Αρτέμιδος, έφτιαχναν ένα γλυκό στρογγυλό ψωμί, στο οποίο τοποθετούσαν ένα ή περισσότερα αναμμένα κεριά, που συμβόλιζαν τη λάμψη του φεγγαριού, αφού η θεά Άρτεμις ήταν θεά του κυνηγιού, της φύσης, του φεγγαριού και της γονιμότητας
Νηστίσιμη τούρτα με μους αβοκάντο

Νηστίσιμη τούρτα με μους αβοκάντο

για το σιροπι. Βαζουμε το ενα παντεσπανι σε πιατελα και το σιροπιαζουμε ελαφρως με ενα πινελο. Σε μια λεκανη ριχνουμε ολα τα υλικα για το παντεσπανι και ανακατεουμε καλα με ενα συρμα
Τούρτα πραλίνα - πορτοκάλι

Τούρτα πραλίνα - πορτοκάλι

Τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
Dobostorta και τα γενέθλιά μου

Dobostorta και τα γενέθλιά μου

* Όταν κρυώσει η καραμέλα, πριν ρίξουμε σε κάποιο κομμάτι την ανακατεύουμε γρήγορα με ένα κουτάλι για να είναι αρκετά ρευστή και να στρωθεί καλά (εάν θέλουμε μια λεία επιφάνεια)
Τούρτα πραλίνα - πρτοκάλι

Τούρτα πραλίνα - πρτοκάλι

Τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε. Βάζουμε την κρέμα σε μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, να πατάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
Γλυκά σε ποτήρι

Γλυκά σε ποτήρι

Όταν κρυώσουν, σπάμε τα περισσότερα και αφήνουμε και λίγα ολόκληρα στην άκρη, για τη διακόσμηση. Ή αντί για ακτινίδια, μπορείτε να επιλέξετε ανανά φρέσκο, ή από κονσέρβα