Συνταγη για προβειο στο φουρνο συνταγές

Ιδέες για μεζεδάκια!

Ιδέες για μεζεδάκια!

Βγάζουμε την ψίχα με κουτάλι και την αναμειγνύουμε με δεκάδες πιθανά υλικά, όπως ξίδι, κρεμμύδι, σκόρδο, σουσάμι, ταχίνι, γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά, μουστάρδα, μαγιονέζα ΄ή ό,τι άλλο μπορεί να έχουμε στο ψυγείο ΄ή μας φανεί ενδιαφέρον εκείνη τη στιγμή
Τριφτή βασιλόπιτα Καππαδοκίας για το 2016

Τριφτή βασιλόπιτα Καππαδοκίας για το 2016

Μετά απ' αυτό ο Μέγας Βασίλειος ήρθε σε δύσκολη θέση γιατί έπρεπε να επιστρέψει τα χρυσαφικά στους χριστιανούς αλλά δίνοντας σε κάθε έναν το δικό του κάτι που ήταν αδύνατον
Η πιο αρωματική μου βασιλόπιτα για το 2015!

Η πιο αρωματική μου βασιλόπιτα για το 2015!

ιστορία της… Αν βιάζεστε να δείτε τη συνταγή παρακάμψτε τη…. Τη ρωτούσα τις προάλλες αν έχει καμιά συνταγή για βασιλόπιτα με ανθόνερο και γελώντας άρχισε τη διήγησή της
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ  ♦♦  TSΟUREKI, RICETTA DELLA NONNA ANDROMACA

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ♦♦ TSΟUREKI, RICETTA DELLA NONNA ANDROMACA

ήμουν σίγουρη όμως ότι η γιαγιά χρησιμοποιούσε γάλα στα τσουρέκια της, όπως επίσης και βρασμένο ανασόνι (γλυκάνισο) καθώς ακόμη θυμάμαι το "τσινάκι", δηλαδή το αλουμινένιο κυπελλάκι, με το γλυκάνισο που έβραζε επάνω στο μάτι της κουζίνας και μοσχομύριζε το σπίτι
Υγρό προζύμι για ψωμί

Υγρό προζύμι για ψωμί

Να πω ότι το δικό μου δυσκολεύτηκε στη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε σχέση με αυτό στο Λονδίνο και χρειάστηκε να το βοηθήσω βάζοντας το σε πολύ χλιαρό φούρνο
Αυθεντική ζύμη για πεϊνιρλί

Αυθεντική ζύμη για πεϊνιρλί

Για μένα όμως έβαλα και πρόβειο βούτυρο (Το είχα πάρει τα Χριστούγεννα για τους κουραμπιέδες και είχα) και μανιτάρια
Πάστες αμυγδάλου, Νουγκατίνες.

Πάστες αμυγδάλου, Νουγκατίνες.

Αφού έχει κρυώσει η κρέμα αμυγδάλου, τη μαλακώνουμε με το σύρμα, ή στο μίξερ, για λίγο να αφρατέψει, και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
Τυροπιτάκια κουρού

Τυροπιτάκια κουρού

Βάζουμε το μπωλ με τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. τυροπιτάκια της γιαγιάς σου. Μέσα στο μυαλό μου εδώ και μέρες παίζει συνεχώς αυτό
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ  ♦♦  PANETTONE AL CIOCCOLATO

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ♦♦ PANETTONE AL CIOCCOLATO

Ετσι αυτή είναι η τρίτη συνταγή για πανετόνε που δημοσιεύεται στο laboratorio. ), ακολούθησε το κλασσικό πανετόνε με μαγιά μπύρας (συνταγή πιό προσιτή για το ελληνικό κοινό, καθώς το φυσικό προζύμι δυστυχώς δεν το πολυσυνηθίζουμε στην Ελλάδα) και φέτος σειρά έχει μια πιό μοντέρνα εκδοχή με σοκολάτα
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΑΡΜΑΔΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΑΡΜΑΔΕΣ

Έπειτα βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πάνω σε όλη την επιφάνεια του φαγητού αραδιάζετε φρέσκο μαϊντανό και επιστρέφετε το ταψί και πάλι στο φούρνο για να ψηθεί για μισή ακόμη ώρα