Χοιρινο ρολο στη κατσαρολα συνταγές

Το Οικογενειακό μας Χριστουγεννιάτικο Γεύμα - Our Family Christmas Meal

Το Οικογενειακό μας Χριστουγεννιάτικο Γεύμα - Our Family Christmas Meal

Γεμιστό χοιρινό ρολό στη γάστρα με κόκκινο κρασί. Γεμιστό χοιρινό ρολό στη γάστρα με κόκκινο κρασί. Την απλώνουμε στη φόρμα μας (χρησιμοποίησα σιλικόνης, σε διαφορετική περίπτωση την αλείφουμε με βούτυρο) και γεμίζουμε τις άκρες της με ό,τι ζύμη εξέχει
2 0
Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

Πρόσφατα δοκίμασα μια τέτοια συνταγή, απ’ τα χέρια του φίλου μου Μάκη Διαμαντόπουλου, η οποία πέρα απ’ την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ οξύτητας λεμονιού και έντασης αρωμάτων φρέσκιας ρίγανης, έχει μια κρυμμένη πικάντικη διάσταση συν εξαιρετικά φίνες υφές στη σάλτσα και τον τρόπο που το κρέας μαγειρεύεται στο στάδιο λίγο πριν την αποσύνδεση των ιστών, ώστε να κόβεται με το πιρούνι
1 0
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

φύλλου στη γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό. ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ. Λαχανοντολμάδες σπιτικοί σε μία συνταγή άκρως παραδοσιακή
0 0
ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ(Crema Catalana)

ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΑΛΑΝΑ(Crema Catalana)

Εντύπωση κάνουν αυτή την εποχή τα calçots (μεγάλα, γλυκά, ανοιξιάτικα κρεμμύδια), τα οποία ψήνουν στα κάρβουνα συνήθως τις Κυριακές και στη συνέχεια τα βουτούν σε πικάντικη σάλτσα romesco (μείγμα από ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, αμύγδαλα και ελαιόλαδο), χαρίζοντας ένα πιάτο που τρώγεται κατά κόρον από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο και αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε σε ένα παραδοσιακό, καταλανικό εστιατόριο
0 0
Κριτική προϊόντος: βιολογικό κρέας από τους Ευβιότοπους

Κριτική προϊόντος: βιολογικό κρέας από τους Ευβιότοπους

Όταν με προσέγγισαν από το τμήμα προώθησης των Ευβιότοπων δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά να δοκιμάσω τα προϊόντα τους, μιας και το νέο τους μαγαζί άνοιξε πολύ κοντά στο σπίτι μου στη Νέα Ερυθραία (απέναντι από το ΑΒ)
0 0
Χοιρινό μπούτι ρολό με δαμάσκηνα

Χοιρινό μπούτι ρολό με δαμάσκηνα

Κράτησε το κονιάκ5Χρησιμοποιήσε τα αμπελόφυλλα σαν στρώμα για να πατήσει επάνω το κρέας6Τύλιξε όλες τις στρώσεις αυτές, μαζί με τα αμπελόφυλλα σε ένα σφιχτό ρολό7Δέσε το ρολό σου με το σπάγγο ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο8Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα που να χωρά όλο το ρολό, σόταρε όλο το ρολό στο υπόλοιπο βούτυρο και στη συνέχεια πρόσθεσε το κονιάκ9Άφησε το ρολό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα περίπου10Παρακολούθησε το ρολό και αν δεν έχει πολλά υγρά πρόσθεσε λίγο χλυαρό νεράκι11Συνόδευσέ το με πουρέ πατάτας ή ρύζι
2 0